Ja szukając odpowiedniego pieca do swojej piekarni trafiłem na stronę https://qgast.pl/kategoria/piece/piece- ... no-parowe/ i udało się znaleźć coś idealnego. Zdecydowanie polecam ten sklep!
Zależy od lokalizacji, jeśli dany lokal ma sprawnie zorganizowane menu na dowóz to klientów jest sporo. U nas dania docierają gorące, a to dlatego, że w oczekiwaniu stoją na podgrzewaczach. Grzałki do podgrzewaczy zamawialiśmy tutaj https://gastromarket.pl/grzalki-do-podgrzewaczy/. Ten sklep bardzo sprawnie obsługuję realizację zamówień i paczka zawsze przychodzi w terminie.
U nas dzięki opcji na wynos jakoś w miarę to dobrze idzie. Co do sprawdzonych firm to ja z kolei doradzić wam mogę POLSMAKI https://polsmaki.com.pl To dobry krajowy producent przypraw, u nich kupicie wysokiej jakości przyprawy za bardzo dobrą cenę. Mają też fajne, warte uwagi mieszanki przypraw, wszystko aromatyczne i smaczne.
Co do profesjonalnego wyposażenia gastronomicznego, w tym sprzętu chłodniczego, mebli oraz sprzętu kuchennego skierujcie się do szczecińskiej firmy Frigo System http://frigosystem.com.pl/ Firma dobrze doradza, organizuje transport i montaż urządzeń oraz zapewnia serwis gwarancyjny i pogwarancyjny. Wszystko co od nich mamy działa w 100 % sprawnie, bezawaryjnie, także jesteśmy z tego sprzętu bardzo zadowoleni i zdecydowanie moge ich doradzić innym.
Ja również zdecydowałem się na własny biznes gastronomiczny. Ostatnio rozglądałem się za odpowiednią firmą, która zajmuje się dostarczaniem makaronów do sklepów i restauracji. W końcu zdecydowałem się na współpracę z firmą https://www.makaronyanna.com.pl/ i mogę powiedzieć że była to dobra decyzja. Ich wyroby są przepyszne.
Jeżeli zdecydowaliście się na własny biznes gastronomiczny to polecam wam nawiązać współpracę z firmą https://www.noex.com.pl/ Jest to producent różnego rodzaju gadżetów reklamowych. Ja od nich zakupiłem tacki z nadrukiem reklamowym do mojej restauracji. Warto w coś takiego zainwestować.
Jestem tego samego zdania. W tym biznesie niezbędna jest współpraca z wieloma firmami. Nie tylko od sprzętu, ale także tych, które dostarczają produkty niezbędne w gastronomii. Akurat w tym temacie mogę zaproponować współpracę z tą firmą https://trafinoil.pl/ . Trafinoil specjalizuje się w dostawie i recyklingu olejów gastronomicznych. Mają konkurencyjne ceny na oleje, dostarczają je bezpośrednio do klienta. A jeśli chodzi o recykling to też fajna sprawa - za darmo zostawiają beczkę na zużyty olej, a następnie odbierają go i płacą za niego od ręki.
A prowadzicie może biznes gastronomiczny w Warszawie? Jeśli tak to podrzucam namiar na grupę https://www.facebook.com/groups/166207460532845 skupiającą osoby właśnie z tej branży. Tu można znaleźć wszystko, ogłoszenia o pracę, sprzedaż wyposażenia czy nawet porady biznesowe
Zależy od restauracji, nie każde jedzenie ludzie chcą zamawiać na wynos, czasami chodzi o klimat, niestety te firmy mają pod górkę. Klienci są, ale nie tyle co dawniej. Dobra kuchnia też nie zawsze się obroni. Ważny jest rozwój i podążanie za nowościami. Wspomagam się informacjami z tego bloga https://cse.google.com.nf/url?q=http://agdchrosciel.pl/, więc niby jest prościej, ale to też nie wszystko. Klienci są, kiedy lokalizacja jest dobra, a na wynos nie wszystko się sprzedaje.
Ważne jest to, aby gastronomii zapewnić odpowiednie wyposażenie. Dzięki niemu Twoim pracownikom będzie się łatwiej pracowało. Nie wykluczone, że ciekawe wyposażenie przyciągnie nowych gości. Na stronie: https://gastromocni.pl/meble-ze-stali-nierdzewnej dostępne są meble ze stali nierdzewnej. Moim zdaniem to ciekawa opcja.
Dobrze, a ja dorzucę swoje pytanie związane ze zmywarkami przemysłowymi. Jakie marki według Was sprawdzą się dla małej gastronomii? Pytam, bo sporo czytałem/ analizowałem parametry i bez wątpienia najlepiej wypada WINTERHALTER. Jeśli chodzi o łatwość obsługi, niskie zużycie wody to ludzie wyjątkowo chwalą. Liderzy na rynku. A co Wy sądzicie?
Mamy piekarnio-cukiernię i większość naszych zamówień idzie na wynos. No nie narzekamy, ludzie chętnie kupują chleby, zwykłe i słodkie bułki, do tego zamawiają u nas indywidualnie torty. Mamy kilku sprawdzonych dostawców, w tym młyn zbożowy JAKPOL https://jakpol-ambroziak.pl/kontakt/ w miejscowości Gołymin-Ośrodek, w którym zamawiamy mąkę pszenną i żytnią, a także mąki specjalne. Ich oferta jest szeroka, a produkty mają wysokiej jakości. Są one naprawdę dobre, więc śmiało można składać tam zamówienia, polecam.
Pracujemy w gastronomii już około 15 lat. W tym roku robiliśmy generalny remont, zmienialiśmy wiele naszych sprzętów, w tym kupiliśmy nowe okapy gastronomiczne, stoły, czy zlewy, wszystko to ze stali nierdzewnej. Produkty te znaleźliśmy w sklepie internetowym producenta ALKOS: https://alkos.pl/45-okapy-gastronomiczne Oni mają szeroką ofertę, ich urządzenia działają niezawodnie, z okapów jesteśmy bardzo zadowoleni, z innych ich produktów również, ale to właśnie takich dobrych okapów nam najbardziej brakowało.
No nie da się obejść bez dobrego wyposażenia - to jest fakt. Przede wszystkim to co ważne jest to to, że wszystko musi być dobre jakościowe oraz funkcjonalne. Chociażby dlatego możecie odwiedzić sobie firmę https://www.gastromania.cz/pecici-trouby.html , ponieważ oferują oni w świetnej jakości sprzęty, przybory, wszelkie artykuły gastronomiczne.
W gastronomii kluczową sprawą jest oczywiście jedzenie. Podstawa to zaufani dostawcy. Jeśli chodzi o ryby i owoce morza to warto zapoznać się z ofertą produktów od Fier - https://fierseafood.com/ . Firma Fier to synonim niekwestionowanej jakości. Wybierając Fier, klient wybiera nie tylko produkty spożywcze, ale także pewność, że mają do czynienia z firmą, która dba o cały proces dostarczania produktów, od produkcji po konsumenta. A w gastronomi jakość produktów jest najważniejsza.