Rozwód - kogo polecacie?

W tym dziale publikujemy tematy nie pozostające w związku z głównymi kategoriami.
psotka

Rozwód - kogo polecacie?

Post autor: psotka »

Niedawno straciłam dziadka, który w testamencie zapisał mi znaczną część swojego majątku. Niestety, reszta rodziny jest niezadowolona i szykuje się na spór prawny. Czy ktoś zna dobrego prawnika z Gdańska, który ma doświadczenie w tego typu sprawach? Dziękuję za każdą pomoc!
sonek

Re: Rozwód - kogo polecacie?

Post autor: sonek »

Sprawa rozwodowa moim zdaniem powinna być prowadzona przez doświadczonego prawnika, który zna się na rzeczy. Najlepiej skonsultuj się z kimś z twojej okolicy, bo łatwiejszy dojazd to świetna opcja. Przynajmniej dla mnie, bo preferuję spotkania w cztery oczy niż pisanie przez neta lub telefon.
lupinek

Post autor: lupinek »

Cześć, bardzo mi przykro z powodu Twojej straty. Z doświadczenia wiem, jak trudne mogą być tego typu sytuacje, zwłaszcza gdy w grę wchodzi majątek i emocje rodzinne. Mam znajomego, który niedawno przechodził przez podobny spór dotyczący testamentu. Jego sprawę prowadziła kancelaria mindykowski.pl, która ma siedzibę w Gdańsku. Byli bardzo skuteczni i przede wszystkim dbali o to, by wszystko było załatwione zgodnie z prawem, ale też z szacunkiem dla wszystkich stron. Wiem, że udało im się wypracować korzystne rozwiązanie, które zakończyło się bez konieczności długich batalii sądowych.
Ludwiczek

Post autor: Ludwiczek »

Przy rozwodzie bez orzekania o winie adwokat nie jest wymagany, ale może okazać się przydatny, zwłaszcza jeśli małżonkowie mają trudności z ustaleniem warunków rozwodu. Tego typu postępowanie jest prostsze niż rozwód z ustalaniem winy, ale nawet tutaj mogą pojawić się formalności, które mogą być trudne do samodzielnego zrealizowania. Pomoc adwokata może ułatwić przejście przez cały proces rozwodowy, szczególnie jeśli chodzi o przygotowanie odpowiednich dokumentów. Więcej na temat potrzeby zatrudnienia adwokata przy rozwodzie bez orzekania o winie można znaleźć pod adresem https://all4mom.pl/czy-przy-rozwodzie-b ... t-adwokat/. Warto rozważyć takie wsparcie, aby rozwód przebiegł sprawnie i bez zbędnych komplikacji.
ODPOWIEDZ